2010. május 29., szombat

Újabb elkaszált sorozat - Flashforward

Közeledik a nyári szünet. Ez abból is látszik, hogy kedvenc sorozataim rendre véget érnek az idei szezonra. A 24 és a Lost idén már a sorozatzáró részekkel kedveskedett nekünk, a Dr House és a Fringe, ( avagy az itthoni közönség számára, Rejtély ) évadzáró részekkel, és leendő folytatások ígéretével ment nyaralni.

Tavaly már szívtam a fogam miatta, hogy a Fox elkaszálta a Terminátor: Sarah Connor krónikáit, mert nem volt elég magas a nézettsége, holott később kiderült, hogy ezt a sorozatot töltik le a legtöbben otthon, vagy veszik fel különféle rögzítőkkel. A produkció ráadásul a második évad után hatalmas Cliffhangerrel maradt abba, ami azért így nem szép dolog.

Épp a mai napon néztem meg a tegnap frissen megjelent Flashforward sorozatzáró részét. Sajnos az utolsó pár részen már érződött, hogy nem fogják folytatni, és az ABC is bejelentette, hogy nem kérnek többet a sorozatból, mivel nem éri el a szükséges nézettségi számot. Ilyenkor van bajban az egyszeri rajongó, nem tudja kire haragudjon. A csatornáknak mindig is a profit marad szem előtt, így akár egy kiváló alapokkal rendelkező produktumot is képesek nyugovóra küldeni, ha az nem teljesít elég jól.

A Flashforward történe ráadásul megkapó és izgalmas, ugyanakkor érdekes társadalmi szituáció, és filozofálgatás egyvelege. Mi történne akkor, ha mindenki látná a jövőjének egy másfélperces részletét ? Vajon tényleg ugyanúgy bekövetkezne vagy változtathatunk rajta. A film egyszerre vonultatja fel mindkét lehetséges elképzelést. Egy mellékszereplő jóvoltából bizonyítja, hogy lehet változtatni, mi irányítjuk a sorsunk. A másik lehetséges válasz, azaz a sors létezése is bizonyítás nyer, mivel végül mindenki ott köt ki ahol lenni kell. (Majdnem mindenki) Na most ilyenkor mi legyen? Mit higyjünk ? Vannak emberek, akiknek kényelmesebb abban hinni hogy van sors, minden előre el van rendezve. Így nincs a vállukon felelősség. Van akik pedig maguk szeretnék irányítani a dolgokat, és jobb szeretnék azt hinni ez így is van.

Én bevallom inkább az utóbbi csoportba tartozok, de ha most tartósan elkezdeném elemezgetni a problémát valószínüleg, nagyon messze a lét filozófiánál kötnék ki vele. ( lehet azok a filozófusok még se voltak olyan unalmasak mint azt a sok filozófia órán eleinte hittem. )

Talán majd kicsit később a vizsgaidőszak után kifejtem ezzel kapcsolatban is a véleményem.
Most úgy érzem kicsit elkanyarodtam a tárgytól, vagyis arról, hogy idén sok sorozat is nyugovóra tért, de az élvonalból mindenki kedvenc Dokija és a Rejtély főszereplői még tartják magukat.
Mi lesz így velünk jövőre? Lehet hogy még a végén ráfanyalodok a Barátok Közt-re. Bár ahogy most a reklámokat nézem kezd az is egyre jobb lenni.

Na majd meglátjuk.


Reggelt!

Szép jó reggelt!

Saját tapasztalatból tudom, hogy az embernek akkor kezdődik a legjobban a napja, ha úgy érzi ma kedve van mindenhez. Ehhez hozzásegíti egy jó ízű nevetés reggel, ami garantált hangulatjavító.
Íme az orvosság!

Az anyós nem bízik vejéiben, ezért úgy gondolja, próbára teszi őket.
Először megy a legnagyobbhoz, beleveti magát a kútba, a vej gondolkodás nélkül kimenti.
Holnap reggel a férfi ablaka alatt ott áll egy vadonatúj Suzuki, rajta egy kis cédulával:
"Sok szeretettel, Anyósod".
Most megy az anyós a második vejéhez, beleveti magyát a kútba. A férfi kimenti, de előtte azért tétovázik kicsit.
Holnap reggel a férfi ablaka alatt ott áll egy használt Trabant, rajta a cédula:
"Szeretettel, anyósod".
Aztán megy az anyós a harmadik, és egyben legkisebb vejéhez.
Beveti magát e kútba, de a veje nem menti meg, ezért belefullad.
Holnap reggel a férfi ablaka előtt ott ál egy vadonatúj Porsche, rajta a címzés:
"Köszönettel, szerető apósod."
 
Ha a bal szemed viszket : bánat ér.
Ha a jobb szemed viszket: öröm ér.
Ha a feneked viszket: aranyér.
 
Egy idős ember egyedül élt a farmján. Fel akarta ásni a paradicsomos kertjét, hogy elültesse a paradicsomokat, de túl nehéz munkának bizonyult számára. Az egyetlen fia Bubba, aki segíteni szokott neki, börtönben ült.
Az öregember leült és megírta neki problémáját.
"Kedves Bubba, sajnos elég rosszul érzem magam, mert úgy néz ki nem tudom felásni a paradicsomos kertem ez évben. Már öregszem és túl nehéz munka ez számomra."
Pár nappal később levelet kapott a fiától:
"Kedves Apa,
nehogy felásd a kertet, oda rejtettem a hullákat!
Bubba"
A következő nap reggelén egy csapat FBI ügynök jelent meg a helyszínen és feltúrták az egész kertet. Mivel nem találtak semmit, bocsánatot kértek az öregtől és elmentek. Az öreg még aznap kapott egy újabb levelet a fiától:
"Kedves Apa,
A jelenlegi helyzetben ennyit tudtam segíteni. Most már elültetheted a paradicsomokat."